Santana Klein

Santana

Santana

Wie Santana zegt, denkt meteen aan de unieke driehoekige boerenhuisjes van steen met rieten daken. Maar dit stadje heeft veel meer te bieden. Zoveel zelfs, dat veel toeristen dit zien als een niet te missen plek.

De huisjes van Santana
Santana ligt in het noorden van Madeira en telt ongeveer 9.000 inwoners. Dé trekpleister van de stad zijn de driehoekige huisjes met rieten daken. Ze stammen uit de 16e eeuw en vroeger waren dit eenvoudige woningen voor lokale boeren. Tegenwoordig fungeren ze enkel als toeristische attracties. Veel huisjes hebben een witte gevel, rode deuren en blauw omrande kozijnen.

Cultuur snuiven in Madeira Themapark
In Santana is het Madeira Themapark te vinden. Het is geen attractiepark vol achtbanen, maar een themapark waar men meer te weten kan komen over de historie, gebruiken en cultuur van Madeira. U kunt er onder andere een kijkje nemen in een traditionele watermolen, varen in roeibootjes, een klimwand beklimmen en verschillende tentoonstellingen bezoeken.

Beroemd borduurwerk
In heel Madeira wordt nog veel handwerk verricht. Santana is echter beroemd vanwege het delicate en prachtige borduurwerk. De creaties worden inmiddels geëxporteerd naar landen over de hele wereld, waaronder Italië, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika.

Wandeling in het Laurisilva-woud
Vanuit Santana kunt erg goed starten met de beste Levadawandelingen. Dit zijn wandelingen langs de irrigatiekanalen van Madeira. Tevens wandelt u dan in het Laurisilva-woud, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Festival in Santana: 24 uur dansen
Elk jaar in juli vindt hier een groots muziek- en dansfestival plaats, genaamd ‘24 horas a bailar’. Dit betekent letterlijk: 24 uur dansen. Traditionele folkloregroepen uit heel Madeira, maar ook uit andere landen, komen naar Santana om daar hun danskunsten te vertonen.

Geniet van adembenemende natuurgebieden en een rijke historie. Ontdek het prachtige bloemeneiland Madeira.

.

BOEK VANDAAG NOG EEN VAKANTIE!