Tuinen & Parken

Monte Palace Tropical Garden
Deze adembenemend mooie tuin bevindt zich in Monte. De combinatie van ruim 100.000 planten van over de hele  wereld, de gezellige rustplekjes en de variatie aan dieren in de tuin zorgen ervoor dat u intens kunt genieten van deze tuin. De Monte Palaca Tropical Garden heeft een collectie palmvarens die zo oud is, dat ze kunnen worden gezien als levende fossielen. Ook heeft de tuin een weids uitzicht op de baai van Funchal en zwemmen er koi karpers in de vijvers in het Japanse gedeelte.

U dient een kleine entree te betalen voor een bezoek aan deze tuin van 70.000 vierkante meter.

Madeira Botanical Garden
Deze tuin is een parel van Funchal. Met ruim 35.000 vierkant meter en meer dan 2.000 exotische planten kwam in 1960 de wens van Madeira uit om een botanische tuin te hebben. De tuin bestaat uit 5 gebieden met elk een eigen specialiteit. Er is ook een gedeelte met exotische vogels, zoals kaketoes en verschillende papegaaien. Vanwege het wereldwijde uitsterven van vele plantensoorten is deze tuin tevens een centrum voor wetenschap en cultuur geworden, met als doel zoveel mogelijk planten redden van de ondergang. Kortom, deze tuin is een aanrader voor iedere natuurliefhebber.

U dient een kleine entree te betalen voor een bezoek aan deze tuin.

Funchal Municipal Garden
Bent u toe aan wat rust na het shoppen of bezienswaardigheden bezoeken in Funchal? Dan is de Municipal Garden een ideale stop voor u. Wandel rustig onder de schaduw van zowel de vele inheemse als exotische bomen en planten, drink lekker iets verkoelends op het terras van het kleine cafeetje, kijk naar de prachtige zwanen en eenden in de waterpartij en laat de drukte van het centrum van u afglijden. De tuin is zo’n 8.300 vierkante meter groot en staat ook wel bekend als de Donna Amelia Garden. De Municipal Garden van Funchal is te vinden tegenover het Municipal Theatre en is tegenwoordig ook de locatie voor veel culturele evenementen.

Een bezoek aan deze tuin is gratis.

Quinta Palmeira
De romanticus in u wil vast graag een bezoek brengen aan Quinta Palmeira. Deze idyllische tuin (200 meter boven zeeniveau) herbergt knusse plekjes, maar ook prachtige botanische tuinen, zeer grote en oude bomen en een indrukwekkend uitzicht op het amfitheater van Funchal. De tuin wordt duidelijk niet intensief onderhouden, maar daardoor straalt het juist meer karakter uit. Ook omdat de tuin vol staat met curiosa. Het meest interessante is toch wel het stenen raam in laatgotische stijl dat een overblijfsel zou zijn van het huis waarin Columbus gewoond heeft in zijn tijd op Madeira.

Deze tuin is niet altijd open, informeer voor een bezoek naar de openingstijden.

Geniet van adembenemende natuurgebieden en een rijke historie. Ontdek het prachtige bloemeneiland Madeira.

.

BOEK VANDAAG NOG EEN VAKANTIE!